Pepparkakshus på gång

Vi har hållt på och byggt pepparkakshus i flera dagar här hemma och nu börjar det likna något, bara glasyr och dekorationer kvar, det vill säga det roligaste!

Jag fick ett tips om att använda limpistol och min första reaktion var “Limpistol?! det kan man ju inte använda, det är ju fusk!” Men jag övervägde tanken mer och mer. Nu när jag har provat och vet hur enkelt det är kommer jag aldrig nånsin hålla på och kladda med livsfarligt brännhett smält socker mer. Vi har ju faktiskt ändå inga planer på att äta det, och vill man smaka behöver man ju inte ta en skarv utan kan ta en bit mitt på med massa kristyr och godis i stället.One thought to “Pepparkakshus på gång”

 1. Naturens skönhet
  är obeskrivlig.
  Kung Bore har målat allt
  i silver och guld.

  Jag vandrar
  genom vinterlandet.
  Snön knarrar
  under mina fötter

  Gnistrande pärlor
  pyntar trädet
  Och jag får njuta
  alldeles gratis.

  Kylan biter
  I mina kinder.
  Solen står lågt
  och värmer inte.

  Frusna händer,
  frusna fötter
  men tankarna på vänner
  ger mig värme i hjärtat!

  En riktigt god jul till dig och de dina önskar jag dig från ett vintrigt Gotland!

Leave a Reply

Your email address will not be published.