Nya extrajobbet

(På grund av det sekretessavtal jag skrivit på nämner jag ingan namn på arbetsgivare/arbetsplatser.)

Sådär, då har jag jobbat mina första dagar på båda mina arbetsplatser där jag ska jobba extra och det har gått bra!

Jag är timanställd av ett bemanningsföretag och ska jobba ca 2-3 dagar i veckan, dels på ett lager för bildelar i Strängnäs, dels på ett lager i Eskilstuna för kläder. Båda två är stora centrallager och arbetsuppgifterna är desamma, att plocka varor som ska skickas iväg ut till butiker.

Det känns jättebra, ska väl inte överdriva och säga att det är världens roligaste arbete, men det är trevliga kollegor och skönt att röa på sig som omväxling mot allt stillasittande vid datorn.

Lagret i Strängnäs är, precis som jag har hört, inte så jätteroligt. Det är mörkt och dålig luft. Medelåldern på medarbetarna är 40 och de verkar ha jobbat där i all evighet. Det luktar av gummi, kemikalier och annat och man känner sig lite smutsig efter arbetsdagens slut. Men trots detta ändå ett helt ok extrajobb.

Klädlagret i Eskilstuna kändes betydligt frächare. Ljust, bra luft. Mycket större del inhyrd personal vilket innebär mer unga människor, mycket studenter, vilket alltid är trevligt, och även de anställda var yngre och verkade gilla sitt jobb bättre. Och självklart är det ju roligare att plocka snygga kläder som man själv kan tänka sig köpa och använda än bildelar jag aldrig hört talas om.

Jag kommer att försöka vara så mycket som möjligt på klädlagret här i Eskilstuna. Trevligare arbetsplats och jag behöver inte köra 30 min på motorväg för att komma dit. Men det känns ändå som ett bra beslut att jag gick introduktion på båda (det var valfritt) så att jag har större chans att få jobba många timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.