Min fina gamla cykel!

För 12 år sen, när jag gick på högstadiet, köpte jag en begagnad cykel som pappa hjälpte mig att göra i ordning och sen målade jag den. Först var den lysande neongul och orange med klargröna fälgar, sen målade jag om den i ljusrosa med hjärtan och stjärnor på. Den var riktigt fin, min gamla cykel.

Jag fick en ny cykel i studentpresent och den gamla rosa cykeln blev stående. Av nån anledning tog jag med mig den när jag flyttade hemifrån, men sen blev den kvar på den gården. Och där har den stått. Jag har vart förbi och tittat ibland och den står kvar.

Så nu fem år senare bestämde sig Marcus för att åka och hämta den och göra i ordning den. Jag hade varnat honom för att det kanske bara är ramen som går att använda. Men med lite olja på kedjan och i växlar, silvertejp på sadeln, och ny luft i däcken så rullar den finfint. Tänk att till och med slangarna var hela fast den stått där i fem år utan luft…

Färgen har blekts och börjat flagna och på sina ställen var det till och med lite mossa, men den har ändå kvar sin charm tycker jag :)Leave a Reply

Your email address will not be published.