Måste man vara tillgänglig 24/7? alltid?

Då var jag tillbaka efter en veckas välbehövlig semester. För att verkligen kunna slappna av och koppla bort jobb och vardag bestämde jag mig för att varken kolla mail eller facebook och att ha mobilen avstängd. Väldigt skönt.

Däremot så blev det mindre kul att komma hem, starta telefonen och kolla mailen. Facebook har jag inte ens vågat öppna än…

En vecka, en endaste vecka! och folk blir helt tokiga, ringer, skickar sms, provar att maila mig på den ena mailadressen efter den andra (trots att jag har samma autosvar på alla tre att jag är bortrest). En del blir oroliga och tror att det hänt något, andra undrar om min telefon gått sönder.

Det är som att samhället (kunder, kollegor, vänner och familj) inte bara förväntar sig, utan kräver, att man alltid ska vara tillgänglig och nåbar. Kan man inte svara på en gång så förväntas man ringa upp så fort man kan, det är som en oskriven lag.

Ska det vara såhär? Kan man inte ens få ha semester en endaste vecka? Och med semester menar jag inte att resa bort, jag menar att stänga av, koppla bort allt och alla, oavsett var man befinner sig, det är semester för mig. Men det kanske är för mycket begärt?

Nu ska jag skvara på alla mail och sms och ringa upp folk och förklara varför jag inte hört av mig på flera dagar och så vidare, lär ju ta ett par timmar…One thought to “Måste man vara tillgänglig 24/7? alltid?”

  1. Nä, så ska det ju inte vara. Det är ju sjukt. Jag har lärt mig (äntligen) att det är Nödvändigt att logga ut och stänga av för att kunna koppla av På Riktigt. Nu försöker jag göra det en stund varje dag.

    Jättekul att du anmält dig till Pysselstafetten. Svar på ditt mail kommer snart. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.