En erfarenhet och en lärdom, inte ett misslyckande.

Jag har funderat rätt mycket kring min jobbsituation de senaste veckorna. (För er som inte vet vad jag jobbar med driver jag eget företag + har ett antal extrajobb, som jag berättade om i ett tidigare inlägg.)

Jag vet inte alls vad jag vill, känner mig väldigt osäker just nu. Ska jag fortsätta med mitt företag, och i så fall ska jag ändra inriktning på min verksamhet? Ska jag göra det på heltid eller deltid? Ha ett eller flera extrajobb? Eller är det kanske dags att söka en fast heltidstjänst? Det finns så många alternativ men jag har ingen aning just nu… Det enda jag vet är att som jag har det just nu kan jag inte fortsätta.

Jag trivs inte över huvud taget just nu, känner mig ständigt trött, stressad, omotiverad. Jag måste ha en förändring. Frågan är bara till vad?

Ett problem är att när jag försöker prata med folk om det verkar alla tycka att det är ett misslyckande att sluta med mitt företag. Det räcker med att jag bara nämner lite i förbifarten att “jag tar det lite lugnt med mitt företag just nu, fokuserar på mina extrajobb i stället där jag tjänar bättre pengar” så börjar folk ifråga sätta “Men varför det? du kan ju inte sluta nu, klart du ska satsa på ditt företag!”

Bara för att jag bestämde mig för att starta eget företag en gång betyder väl inte det att jag alltid måste fortsätta med det? Att lägga ner företaget behöver väl inte automatiskt betyda ett misslyckande? Men det känns som om människor tycker det.

Och då börjar jag ju ifrågasätta mig själv. De kanske har rätt? Ger jag upp för lätt? Borde jag kämpa vidare? Jag kanske bara är lat som inte vill fortsätta längre bara för att det tar emot lite?

Men nej, jag tror inte det. Det handlar inte om lathet eller att ge upp. Det handlar om att prova sig fram för att hitta vad man vill. Nu har jag provat på att driva eget ett tag och känner att det inte riktigt känns rätt, nu är det dags att prova något nytt.

Eller så är det bara en tillfälligt svacka som beror på höstmörker och en otroligt segdragen förkylning som vägrar ge sig. Men vi får se vad som händer. Oavsett vad jag väljer så kommer det att vara ett aktivt val och jag kommer se det som en erfarenhet jag kan lära mig av, inte som ett misslyckande.Leave a Reply

Your email address will not be published.