Mina bästa tips för att marknadsföra din hemsida eller blogg

Jag har ju haft den här hemsidan och bloggen under väldigt lång tid, och även jobbat en del mer marknadsföring av hemsidor, så jag tänkte dela med mig av några av mina bästa tips.

Sökmotoroptimering
Sökmotoroptimering handlar om att din hemsida ska hamna så högt upp som möjligt i sökresultatet när man söker på Google efter det som din sida handlar om. (Om du till exempel söker på “gjuta blockljus” kommer ett av mina blogginlägg att hamna väldigt högt upp, för att jag medvetet sökmotoroptimerat just den inlägget för att komma högt upp.)

Väldigt enkelt förklarat så kan du göra två olika saker för att sökmotoroptimera din hemsida. 1. Jobba med innehållet; välj ut ett antal
sökord som är relevanta för din hemsida som du tror att folk söker på, och använd dessa ord så mycket som möjligt på din hemsida, i rubriker, brödtext, länkar, bildtexter och så vidare. 2. Se till att andra länkar till dig. Desto fler som länkar till dig desto högre upp kommer din hemsida att hamna, och desto större en webbsida är som länkar till dig, desto bättre resultat ger det.

Sociala medier
Använd dig av sociala medier för att få kontakt med människor som är intresserade av det din hemsida eller blogg handlar om. Välj ut en eller ett par sociala medier som du själv använder och gillar och använd dem flitigt. Det är bättre att jobba ordentligt med ett par få sociala medier, än att ha tio olika som du inte hinner med att uppdatera. Skriv om saker som är relevanta för din hemsida eller blogg, och nämn sidan ibland och länka till den, men gör det inte för ofta för då uppfattas det bara som irriterande reklam och kommer inte att ge något resultat. Om dina följare är tillräckligt intresserade kommer de att gå in på din hemsida/blogg ändå efter ett tag.

Se till att skapa relationer med dina följare. Följ andra personer och kommentera deras inlägg, och svara alltid på kommentarer som du får, men tänk på att det måste vara på riktigt! Du kan inte bara gilla och kommentera massor av olika inlägg och tro att de ska gilla dina inlägg tillbaka, det genomskådas lätt om det inte är äkta.

Prylar och presenter
Ett annat tips som man kanske inte tänker på är att använda sig av olika reklamprylar och presenter där du tryckt upp adressen till din hemsida. Försök att vara lite smart när du väljer prylar, ta inte bara en penna eller ett vykort för att det är enkelt och billigt, utan välj en produkt som passar för just din hemsida eller blogg. Om du till exempel skriver om mat och dryck kan du trycka upp adressen på godis, mineralvatten eller dryckesunderlägg, skriver du om mode kan du trycka upp adressen på klädesplagg eller tygpåsar och så vidare. Tänk till lite och försök komma på något roligt och lite annorlunda som sticker ut och som man kommer ihåg! En bra hemsida med massor av produkter att trycka på är easytryck.se.

Prata om din hemsida!
Sist men inte minst, prata om din hemsida eller blogg så mycket du bara kan! Om du träffar nya människor brukar man ganska snabbt komma in på vad man jobbar med eller vad man har för intressen, prata om din hemsida då! Men även här är det viktigt att göra det på ett ärligt och äkta sätt, så att det inte uppfattas som att du försöker göra reklam. Berätta om vad sidan handlar om så att personen förstår att du verkligen brinner för det, om personen är intresserad kommer den att be om adressen till sidan.

Det var några av mina tips, lycka till!

 

Tygväska med eget tryck Reklam-produkter
Facebooktwitterpinterestmail
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/1/0/fridasofia.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *