Kalops!

I kväll lagar vi kalops! Har aldrig gjort det förut men det var enklare än jag trodde. Sitter och väntar på grytan som står och puttrar på spisen och det luktar ljuvligt! Påminner om doften hemma hos mormor, hon lagar alltid “riktig mat” med kött och potatis :)

Recept på kalops
(receptkälla: googlade lite och receptet verkar se likadant ut överallt)

600 gram  nötkött
2 st  gula lökar
3 msk  vetemjöl
4 dl  vatten
1,5 tsk  salt
10 st  kryddpepparkorn
3 st  lagerblad
2 st  morötter

Tillagning
Skär köttet i bitar. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.



Leave a Reply

Your email address will not be published.