Jag bara saknar självbevarelsedrift

Jag sitter och läser Babben Larssons bok “Jag vägrar dö nyfiken” och kan inte låta bli att skratta högt för mig själv för det är precis som att läsa om mig själv.

Som när hon var på semester och av ren nyfikenhet hamnade på en lite mindre trevlig bakgata och sen skrev den här dikten:

Bön för oss kvinnor som alltid promenerar i fel gränder
Gud
Sänd dina skyddande änglar
Att gå vid min sida

Inte för att jag är rädd
(det är jag)
utan för att jag verkligen vill leva
Men tyvärr
Helt
Saknar självbevarelsedrift

Den skulle jag behöva när jag promenerar hem ensam om nätterna genom stans parker (Nej, jag vet att ni inte tycker om att jag gör det, men det tar ju en evighet att gå runt!). Eller när jag är hemma med för den delen, i helt vardagliga situationer. Som när jag lägger handen på spisplattan för att känna om den är varm. Jag behöver ju veta! Hur ska jag annars kunna ta reda på det?

Hahaha “snälla Gud, jag vill verkligen leva, jag bara saknar självbevarelsedrift.” klockrent ju!

2 thoughts to “Jag bara saknar självbevarelsedrift”

  1. jaså hade du missat de;) tack så mycket, känns helt fantastiskt kul:)
    Var rädd om dig fining, hoppas att du mår bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.