Drar i handbromsen, tar en paus och får tid att andas

Jag har bestämt mig för att ta en paus kring mitt företagande och allt runtomkring det. Här är anledningen:

Jag har funderat rätt mycket den senaste tiden över min jobbsituation. Att driva ett företag ensam är ganska tufft. Förutom att utföra själva jobbet ska man gå på olika event och mingel för att nätverka och knyta viktiga kontakter, man ska marknadsföra sig och hitta nya kunder, man ska ha koll på ekonomin med fakturering och bokföring. Det tar ett tag att bygga upp en verksamhet och när jag inte fick in så mycket pengar jag behövde nöjde jag mig inte med bara ett eller två utan tre olika extrajobb. Och när jag ändå var igång passade jag på att läsa en kurs på högskolan, bara för skojs skull.

Man tycker ju att jag borde ha förstått att det skulle bli lite väl mycket, men jag gör inte det (det är inte första gången jag engagerar mig i alldeles för många saker samtidigt och nästan blir utbränd). Men nånting har jag i alla fall lärt mig, och det är att känna av när det blir för mycket, känner av när kroppen säger ifrån och vill ta det lugnare. Jag känner det tidigare för varje gång, och kan bromsa innan det är för sent. Så det är vad jag tänker göra nu. Bromsa.

Jag har bestämt mig för att ta en paus från mitt företagande och allt runtomkring. Jag ska bara jobba på Villa Etuna och hm-lagret. Enkla jobb där jag kan gå dit, utföra mitt jobb och tjäna pengar, och gå hem efter arbetspassets slut och släppa det helt.

Jag kommer få tid över och den tiden ska jag använda åt sånt jag inte har gjort över huvud taget den senaste tiden. Umgås med familj och vänner, träna, hitta på roliga saker som jag gör bara för min egen skull och bara för att det är kul. Och så ska jag försöka sitta stilla framför tv:n lite mer, även om jag har svårt för att sitta still.

Jag har valt att vara helt öppen med detta, för det blir enklast så, och det är ju inget konstigt eller hemligt som jag har någon anledning att dölja. Det är egentligen ingen stor eller dramatisk grej. Ni behöver inte bli oroliga för hur jag mår eller tycka synd om mig. Jag behöver bara en förändring just nu och jag ser till att få den förändringen.

Så nu vet ni det :) Jag avslutar med ett citat jag hittade för ett tag sen som jag tycker passar bra.


Obs! Jag har gjort bilen själv, fråga om du vill låna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.