DIY – Ljus av appelsin

Jag hittad en så himla fin, smart och rolig grej som jag bara var tvungen att prova, att göra ett ljus av en apelsin och olja, och det gick ju utmärkt!

Gör såhär:
1. Dela en apelsin på mitten
2. Gröp försiktigt ut fruktköttet så att den vita saken i mitten blir kvar, används som veke. Prova att skära försiktigt med en vass liten kniv och använd en sked, är lite pilligt och väldigt kladdigt, men ha tålamod bara :)
3. Fyll på med olja, vilken som helst funkar bra, till exempel olivolja eller lampolja (själv passade jag på att göra mig av med en skvätt härsken jordnötsolja som stod och gömde sig längst bak i skåpet)
4. Tänd veken. Det kan ta lite tid så här är det återigen tålamod som gäller. Elda en liten stund, vänta och låt veken torka och försök igen (jag tror att all fukt måste försvinna ur veken innan den tänds)

Idén hittade jag från början på instructablesOne thought to “DIY – Ljus av appelsin”

Leave a Reply

Your email address will not be published.