Det obligatoriska kvällsfikat

Klockan är halv tio och det är dags för det obligatoriska kvällsfikat. Eller en kopp te i alla fall.

Jag har kvällsfikat så länge jag kan minnas. När jag var liten låg jag i sängen och somnade in med det trygga ljudet i bakgrunden av mamma och pappa som tittade på tv och drack kaffe. Själv har jag druckit te mer eller mindre varje kväll sen jag var 15, oavsett om jag bott med familjen, med pojkvän eller ensam. Alltid framför tvn, även om det inte finns något bra att titta på.

Det har blivit en rutin som hjälper mig att varva ner innan jag ska sova.

Men vad gör man om man redan har fikat och druckit te i tre timmar? Vilket visserligen var jättetrevligt, och farmor bjöd på massor av gott fikabröd :) Men nu är jag ju inte sugen på mer fika.

Jag får väl gå och lägga mig och läsa tills jag blir trött. Har väl en tre-fyra påbörjade böcker på nattduksbordet, kanske är dags att avsluta någon av dem :)

te

Leave a Reply

Your email address will not be published.