I dag har jag bakat underbara choklad-cupcakes. Ett recept som jag hittat på själv genom att prova mig fram, och det blir lika bra varje gång!
ca 12-15 st chokladmuffins
2 ägg
2 dl socker
50 g. smör eller margarin
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
200g marabou mjölkchoklad, valfri smak (t.ex. mintcrisp, schweizernöt eller appelsinkrokant)
* Vispa ägg och socker ordentligt så det blir riktigt fluffigt (detta gör att muffinsen jäser bättre och blir stora och luftiga, särskilt viktigt när man lägger på tung choklad på smeten).
* Smält smöret, blanda med mjölken och häll i smeten.
* Blanda mjöl, kakao och bakpulver och blanda i smeten.
* Häll upp i muffinsformar – teflon- eller silikonformar funkar bäst eftersom de är lite stabilare än papper, då blir muffinsen höga och fina i stället för att de flyter ut och blir platta.
* Grovhacka chokladkakan och fördela i muffinsformarna. Det ska vara mycket choklad i varje! :)
* Grädda ca 10-15 min i 225 grader.
Ev. Glasyr
50 g rumsvarmt smör
1 dl kakao
ca 3 dl florsocker
1 msk starkt kaffe
Rör ihop smör, kakao och florsocker till en grynig massa. Tillsätt kaffet, det kan gärna vara varm, och rör ihop glasyren.
One thought to “choklad-cupcakes till påsk”